Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Óvodánkról

Az intézmény a Belváros frekventált helyén, központjában helyezkedik el. Az elmúlt 5 évben sokat változott óvodánk környezete. Kerületünk arculata újul, modernizálódik, zöld területekkel bővül. A környező játszóterek családbaráttá fejlődtek köszönhetően a kerület vezetésének.

Intézményünk tevékenységét tekintve közel 125 éves múltra tekint vissza.

Az épületben bölcsőde is található, külön kapu- bejárattal, ezen a bejáraton közelíthető meg az óvodavezetői iroda. Saját belső udvarral rendelkezünk, a kerületben egyedülálló módon. Udvarunk 2019. nyarán, fenntartónknak köszönhetően, teljes egészében megújult. Az óvoda épülete 2 szintes, a földszinten 4 csoportszoba, konyha, nevelői szoba, mosókonyha, 4 gyermekmosdó, gyermeköltözők, mosókonyha, felnőtt mosdó, raktár található.

Az első emeleten egy csoportszoba és a tornaterem, a második emeleten logopédia szoba, 2 fejlesztő szoba, raktár, mosókonyha, felnőtt öltöző, felnőtt mosdó található.

Pincénkben sószoba, jógaszoba és a kollégák rekreációs tevékenységét biztosító helyiségek vannak.

Óvodánk 5 csoportjában tíz szakképzett felsőfokú végzettségű óvodapedagógus, és egy félállásban alkalmazott gyógypedagógus dolgozik. Pedagógusaink képzési és önképzési iránya a nevelési program eredményes megvalósulását segíti, azzal koherens. Nevelőtestületünk tagjai között 2 mesterpedagógus,3 fő pedagógus II. kategóriában dolgozó, Sindelar programot végzett, kineziológiai ismeretekkel bíró, képzőművész, népi kismesterségekben és kerámiában jártas, erdélyi magyar írónő, 2 fő környezetvédelemben képzett, pedagógus dolgozik.

2017. decemberében intézményünk elnyerte az Örökös Zöld Óvoda címet. 6 kolléga birtokolja a Belváros Művelődésért Díjat. Két kolléga magasabb kitüntetéssel is bír.1 fő Arany Katedra Díjat, 1 fő Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át az Emberi Erőforrások Miniszterétől.

Hét dajka, egy fő óvodatitkár, egy fő kertész segíti a pedagógusok munkáját. A dajkák zömében szakképzettek, elkötelezettek, igényesek, elhivatottak.

Részt vesznek a gyermekcsoportok gondozásában, szükségleteik kielégítésében, a környezet rendben tartásában. Együttműködésük erősítésére nagy hangsúlyt fektetek.

Elmondható róluk, hogy azonosulnak az intézményi célokkal, munkájukra a precízség, igényesség jellemző.